Kursusoplæg på UCN i Aalborg 'FIKTION OG MULTIMODALE TEKSTER'


I sidste uge var min kære veninde, Ulla Maria fra Ulla Marias klasser, og jeg i UCN i Aalborg, hvor vi skulle afholde kursus i 'Fiktion og multimodale tekster´.
Vores mål for dagen var at give kursisterne en introduktion til multimodalitet, at klæde dem på, og inspirere dem til at producerer multimodale tekster med eleverne.

Vi havde planlagt en vekslende dag med fokus på "hands on", hvor vi både havde fokus på foldebøger, forskellige apps og gode programmer til at arbejde med multimodalitet.

Inden vi kastede kursisterne ud i at arbejde med multimodale produktioner, kiggede vi på begrebet multimodalitet. Hvad ligger der i begrebet og hvorfor skal eleverne arbejde med multimodale tekstproduktioner?

På kurset tog vi udgangspunkt i'Historien om Hardy' og 'Jeg er William'. De forskellige modaliteter vi præsenterede, kan sagtens anvendes på hvilken som helst litteratur, man vælger at læse i sine klasser.

Vi havde taget en vifte med af forskelligt litteratur, som vi tænker, at man kan arbejde med i danskfaget, herunder billedbøger, novellesamlinger, digtsamlinger og romaner til brug i 3.-6.klasse.

Se en oversigt over Gode bøger til 3.-6.kl. her.

Vi fik mange søde tilbagemeldinger på dagen og har virkelig mod på flere dage af denne slags (så tøv ikke med at kontakte os) :o)
Vi vil gerne komme ud og dele vores passion og erfaring med at arbejde med hele danskfaget.










Kommentarer

Send en kommentar