Grammatik i bevægelse

Skoledagen kan være lang for mange elever og særligt, hvis den er meget stillestående. Jeg øver mig i at forsøge at lave noget bevægelse i dansktimerne.

Her deler jeg lidt nogle af mine aktiviteter, som jeg har brugt med mine elever. Jeg håber, at du kan bruge det.

Hentediktat 'Ret en tekst': Kortene bliver lagt på gulvet. Eleverne har i deres kladdehæfte skrevet tallene fra 1-14. Kladdehæftet bliver på elevernes bord og de løber hen og kigger på et kort. Jeg har lagt kortene i gennemsigtige lommer med tal på. På kortet er der en fejl. Elever skriver fejlen OG det korrekte ord i deres kladdehæfte. 

Download KORTENE til hentediktat her Når du skal printe kortene ud, så vælg, at der skal være 9 kort på hver side, så bliver kortene ikke alt for store.

QUIZ & BYT med ordklasser. Eleverne får udleveret en kort og skal nu gå rundt blandt hinanden. Når to elever møder hinanden læser elev A teksten på kortet op for elev B. Elev A gentager det understreget ord og elev B skal nu fortælle, hvilken ordklasse ordet tilhører. Derefter læser den elev B sit kort op for elev A, der fortæller hvilken ordklasse ordet tilhører. Derefter bytter de kort og finder en ny makker (det korrekte svar står på kortet). 

KLIK HER OG HENT KORTENE Når du skal printe kortene ud, så vælg, at der skal være 9 kort på hver side, så bliver kortene ikke alt for store. 

KLIK HER OG HENT KORTENE SOM PDF



KLIK HER OG HENT KORTENE Kortene er på en PDF, som blot printes ud.






Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Kommentarer

  1. Hej Dorte
    Tak for at dele dit fine materiale! Jeg kan ikke gennemskue, hvordan jeg skal downloade og printe "hentediktat" og "Q&B med ordklasser", hvor linket linker til et canvas slide?

    Jeg kan fint downloade "ord til ordklasser", hvor der linkes til et Google drev-link.

    Mvh. Daniel

    SvarSlet

Send en kommentar